Over Bezoek: Kunstatelier Guillaume Caron

19 okt
# 8624

Bezoek: Kunstatelier Guillaume Caron

Zijn werk is gebaseerd op abstractie, gedomineerd door licht en kleuren, geërfd van 20 jaar in Amazonia en gekoppeld aan zijn huidige liefdesverhaal met Venetië...

zaterdag 19 oktober 2024 om 14:00 uur

We nodigen je graag uit om kennis te maken met Kunstenaar Guillaume Caron in zijn atelier in de Vaubanstraat in Menen.

Voor veel Menenaars een onbekende persoon en ook de locatie is voor velen onbekend. Er was ooit een bierhandel en een garage maar er is véél meer.

Guillaume Caron

Geboren in 1967 in Tourcoing en in 1985 haalde hij het diploma “Interior designer”.

Zijn talenten komen aan bod in kleding, publiciteit, muziek, grafisch werk, design, architectuur …

Caron 2

Zijn inspiratiebronnen zijn de natuur en muziek. De locatie met veel ruimte, hoge muren en licht zijn voor hem “an amazing and inspiring place”. De Sixtijnse Kapel in Italië is eveneens een belangrijke inspiratiebron.

Plannen voor de toekomst? Hij voelt zich overal thuis maar Frankrijk, Italië, Venetië komen vaak aan bod in de gesprekken en interviews. Meer informatie vind je op:

site caron 1 site caron 2

Het atelier

Het atelier van Guillaume Caron was het voormalig arsenaal (wapenmagazijn) dat deel uitmaakte van de Hollandse vestingen 1815-1830. Na de nederlaag van Napoleon (Waterloo 1815) werd door de geallieerden beslist om de zuidelijke Nederlanden (later België) te verenigen met Nederland, een barrièrestaat tegen Frankrijk. De versterkte barrièrestaten samen behoorden tot de Wellingtonlinie. Eigenaardig genoeg staat het arsenaal in de Vaubanstraat en niet in de Arsenaalstraat. Het arsenaal is opgenomen in het toekomstplan van het Menens erfgoed en de Leiewerken.

download-6155763_1280

Prijzen

Praktisch

  • afspraak op zaterdag 19 oktober 2024 om 16u in de Vaubanstraat 26 in Menen.
  • kennismaking met de kunstenaar, zijn werken en zijn atelier.
  • aansluitend verplaatsen we ons naar de Vrije Basisschool Sint Joris in de Sint Jansmolenstraat (op wandelafstand van zijn atelier).
  • we bieden je graag een drankje en een hapje aan als start van het cultuurjaar 2024-2025
  • inschrijven: de deelname wordt gratis aangeboden maar inschrijven is noodzakelijk tegen 10 oktober per mail naar jprosseel1@outlook.com of telefonisch op nummer 056/516616 of 0471/111279
Labels: